قرنیز و پروفیل

به نواری از که در پایین دیوار و در امتداد آن نصب می شود و از جنس سنگ، چوب، پلاستیک، بتن و یا سیمان است، قرنیز می گویند. اصولاً قرنیز را برای محافظت از نازک کاری دیوار در برابر ضربه های ناشی از برخورد اسباب و وسایل بکار می برند. علاوه بر آن قرنیز از نفوذ مستقیم رطوبت و آب از کف به دیوار جلوگیری می کند.

در قدیم قرنیزهای سنگی و سرامیکی محبوبیت زیادی داشتند. اما در حال حاضر محبوبیت خود را از دست داده و جای خود را به قرنیزهای MDF با روکش PVC و یا قرنیزهای تمام PVC داده اند.

ارتفاع قرنیزهای موجود در بازار معمولاً ۷، ۹ و ۱۱ سانتیمتر است. طول قرنیز ها معمولاً ۲۸۰ و یا ۳۶۶ سانتیمتر است. ضخامت آنها نیز در پایین ترین قسمت، که ضخیم ترین قسمت نیز هست، ۱۶ میلیمتر می باشد.

برای انتخاب رنگ قرنیز، به محیط اطراف آن توجه کنید. می توانید رنگ قرنیز را با در ورودی و یا کابینت آشپزخانه ست کنید. اگر شومینه چوبی دارید، می توانید رنگ قرنیز و شومینه را با هم ست کنید. اگر کف منزلتان پارکت و لمینت است، دقت کنید تا رنگ قرنیز را یک درجه تیره تر از رنگ کف انتخاب کنید. با این کار قرنیز مانند یک قاب، دور تا دور پارکت یا لمینت را می گیرد و زیبایی خاصی به منزل شما می دهد.

انواع قرنیز

  1. قرنیز پلاستیکی

قرنیز پلاستیکی از چند لایه پلاستیک به وجود آمده و در رنگ ها و اشکال مختلف در بازار موجود است و بیشتر به هدف تزیین دیوار بکار می رود. در حال حاضر قرنیز پلاستیکی جای قرنیزهای سنگی را گرفته است. این نوع قرنیزها ویژگی های زیادی دارند. از جمله: نصب آسان، ضد حریق بودن، قابلیت شست و شو، ضد حشره و آنتی باکتریال، مناسب برای دیوارهای پیش ساخته و کناف

۲. قرنیز چوبی

جنس قرنیز چوبی از HDF و یا MDF است که با ضخامت های مختلفی طراحی شده اند. برای نصب این نوع قرنیز می توان از میخ F و T و چسب و … استفاده کرد. نصب قرنیز چوبی نیز آسان است.

۳. قرنیز سرامیکی

قرنیز سرامیکی به دلیل سنگین بودن و قیمت بالایی که دارند طرفداران کمی دارند.

۴. قرنیز سنگی

قرنیزهای سنگی نیز، سنگین و گران هستند که در زمان های قدیم طرفداران زیادی داشته اند. قرنیز سنگی استحکام زیادی ندارد.

۵. قرنیز چسبی

یکی از محبوب ترین قرنیزهایی که امروزه وجود دارد، قرنیز چسبی است. قرنیز چسبی به راحتی و بدون کثیف کاری نصب می شوند و علاقمندان زیادی دارند.

۶. قرنیز ام دی اف

این نوع قرنیز، از MDF ساخته شده و با روکشی از PVC پوشانده شده اند. یکی از مزایای روکش PVC این است که به راحتی تمیز می شوند. قرنیز MDF در طرح ها و رنگ های مختلف در بازار وجود دارد و دست شما را برای انتخاب باز گذاشته است.

مزایای قرنیز